Akoestiek

Akoestiek verbeteren? Dan bent u bij Vacoustic aan het juiste adres. Wij zijn dé stilte specialist van Nederland. Wij verbeteren onder andere de akoestiek in woonkamers, kantoren en horecagelegenheden. Al jarenlang zijn wij een toonaangevend bedrijf in deze branche. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw ruimte te bespreken.

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de overkoepelende term voor alles wat te maken heeft met het geluid in woonkamers, kantoorgebouwen en meer. In veel grote ruimtes ervaart men een galm. Dit betekent dat de akoestiek in deze ruimte niet optimaal is. Dus wilt u o.a. de galm in de woonkamer verminderen? Kies dan voor de diensten van Vacoustic en dit probleem zal worden opgelost, zodat u zonder galm kunt wonen, werken of vergaderen.

akoestiek

Hoe ontstaat een slechte akoestiek?

De inrichting van woningen is een cruciaal onderdeel van akoestiek. Echter, is deze de afgelopen jaren drastisch veranderen. Vroeger koos men bijvoorbeeld vaak voor vloerbedekking en stoffen meubels. Tegenwoordig kiest men vaker voor gietvloeren, tegels en gestucte wanden en plafonds. Deze materialen zorgen er eigenlijk voor dat de akoestiek in een ruimte slechter wordt en er een galm kan ontstaan. Om deze reden wordt er steeds vaker gekozen voor een extern bedrijf die de akoestiek in een ruimte komt verbeteren, zodat men gewoon kan blijven kiezen uit de nieuwe en trendy materialen.

Waar worden de problemen precies opgelost?

Om de galm in een ruimte op te lossen, is het belangrijk dat het geluidsisolatie materiaal of panelen op de plekken wordt toegepast waar u bijvoorbeeld vaak zit. Denk hierbij aan de volgende plekken:

  • het plafond boven een salontafel
  • het plafond boven een eetkamertafel
  • de vrije ruimte tussen een wand en een bankstel

Wat kun je zelf doen om de akoestiek te verbeteren?

Vaak kan er in, in samenhang met onze diensten, al een hoop door de huiseigenaren zelf worden opgelost om de akoestiek te verbeteren. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  • Leg vloerkleden in de woning
  • Plaats accessoires in de woning
  • Zorg voor raamdecoratie als bijvoorbeeld gordijnen

Hoe gaat Vacoustic te werk?

Om het geluid in een bepaalde ruimte te verbeteren dient er eerst een ‘scan’ gemaakt te worden van de ruimte. Hierin komen de knelpunten naar voren en weten we precies waar we de geluidscirculatie kunnen verbeteren. Vervolgens worden er akoestische geluidsisolatie panelen geplaatst in wanden en plafonds.

Toepassingen

Gratis offerte

Heeft u problemen met de akoestiek in uw woning? Of het kantoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij lichten de ruimte door om te kijken waar de knelpunten liggen en plaatsen geluidsabsorberende panelen in wanden of plafonds. Door gebruik te maken van onderstaand contactformulier kunt u een gratis offerteaanvraag doen. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.