Akoestische geluidsisolatie

Vraag een offerte aan

Neem contact met ons op
Akoestische geluidsisolatie laten plaatsen? En bent u op zoek naar een vakkundig bedrijf die deze werkzaamheden van A tot Z verzorgd? Dan bent u bij Vacoustic aan het juiste adres. Al jaren lang hebben wij mogen werken aan de meest prestigieuze projecten voor diverse klanten.

Onze diensten op het gebied van geluidsisolatie

Wat is akoestische geluidsisolatie?

De naam zegt het al, maar akoestische geluidsisolatie is het isoleren van woningen en kantoorruimtes, zodat de akoestiek wordt verbeterd. In sommige woningen is de isolatie namelijk niet optimaal en kan het best gehorig zijn. Of wanneer u in een appartement woont en geluidsoverlast heeft van uw bovenburen. Het laten plaatsen van akoestische geluidsisolatie is dan een perfecte uitkomst. Dit geldt natuurlijk ook voor kantoren. Denk aan vergaderruimtes of andere ruimtes waar veel geluid geproduceerd wordt.

Hoe werkt het isoleren van geluid precies?

Het isoleren van geluid staat en valt met de dikte van de muur. De dikte van de wanden is een essentieel onderdeel om geluiden optimaal te kunnen weren. Hierin geldt de regel des te dikker de muur, des te beter het geluid wordt geweerd.

In de meeste gevallen is het natuurlijk niet mogelijk om muren een stuk dikker te maken en wordt er dus ander materiaal toegevoegd om de ruimte beter te kunnen isoleren van geluiden. Denk hierbij aan glaswol of wol van mineralen.

Soorten akoestische geluidsisolatie

Akoestische geluidsisolatie kan worden geplaatst op 2 manieren. Dit kan met bijvoorbeeld geluidsisolerend materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat geluiden van buiten worden verminderd. Daarnaast kan er ook geluidsabsorberend materiaal worden geplaatst. Dit materiaal zorgt ervoor dat de akoestiek in kamers en ruimtes word verbeterd.

Offerte ontvangen voor geluidsisolatie

Wilt u uw woning of kantoor voorzien van geluidsisolatie? Neem dan vrijblijvend contact met Vacoustic op voor een gratis offerte. Na uw aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op, zodat wij een offerte op maat kunnen realiseren.