BASWAphon Cool

Energiebeheer speelt een belangrijke rol in elk gebouw. BASWAphon Cool is een plafondsysteem dat het binnenklimaat van elke ruimte mee helpt reguleren. Kiest u voor BASWAphon Cool, dan wordt er een leidingnetwerk in het plafond aangebracht, door speciale matten met capillaire buizen. De leidingen zijn onzichtbaar opgenomen in het mineraal plaatmateriaal dat vervolgens fraai wordt afgewerkt met twee specialistische marmerpleisters. Hierdoor kent het BASWAphon Cool plafond dezelfde stijlvolle uitstraling als alle andere BASWAphon plafonduitvoeringen en beschikt het over dezelfde excellente akoestische eigenschappen.

Eigenschappen

De watercirculatie in de capillaire buizen zorgt voor afgifte van warmte of juist van verkoeling aan de ruimte. Dat leidt tot een constante kamertemperatuur in alle seizoenen, die cv-verwarming en airconditioning overbodig maakt. Radiatoren zijn ook niet langer nodig. Dat bespaart ruimte en verbetert de luchtkwaliteit omdat stof veel minder circuleert. Het BASWAphon Cool systeem past met zijn energiebesparend effect bij een duurzaam bedrijfsbeleid en helpt het energielabel van uw pand verhogen. Een kosten-batenanalyse maakt inzichtelijk hoeveel en op welke termijn u kunt besparen op uw energiebeheer.

De voordelen van BASWAphon Cool:

 • Duurzaam en effectief binnenklimaatsysteem
 • Excellente akoestische eigenschappen
 • Naadloos en fraai afgewerkt plafond zonder vuil, vlekken of strepen
 • Afgifte van warmte en verkoeling is onzichtbaar verwerkt in plafond
 • Radiatoren en airconditioningunits zijn overbodig
 • Hygiënischer en schoner dan de combinatie cv en airconditioning
 • CO2 vriendelijk en duurzaam
 • Hoge kostenbesparing mogelijk op energiebeheer met een korte terugverdientijd
 • Toepasbaar op vlakke, ongelijke of gebogen ondergronden
 • De toplaag kent een korrelstructuur met korrels van 0,3 mm
 • Kleur is standaard wit, alle kleuren zijn mogelijk (RAL – NCS)
 • De brandklasse is Euroklasse A2, onbrandbaar

Waar toepasbaar?

De toepasbaarheid van BASWAphon Cool kent geen beperkingen. Alle ruimten kunnen van BASWAphon Cool worden voorzien. Een voeg loos resultaat is mogelijk tot 400 m². BASWAphon Cool kan op zowel rechte, gebogen en/of dubbel gebogen oppervlakten worden toegepast. De afwerking is een minerale plaat, afgewerkt met micro poreuze marmerpleister. De toplaag kent een korrelstructuur met korrels van 0,3 mm. Voorbeelden van ruimtes waar BASWAphon Cool kan worden toegepast of reeds door onze specialisten is toegepast; kantoorpanden, overheidsinstellingen, bedrijfsruimten, winkels, musea, hotels, horeca gelegenheden, scholen en cinema’s.

Productspecificaties

Het systeem wordt rechtstreeks tegen de betonplaat gekleefd of tegen een verlaagde gipsen plafondbekleding. Het capillaire systeem wordt in de minerale plaat aangebracht en aangesloten. Vervolgens vindt de afwerking met de micro poreuze marmerpleisters plaats. De montage van BASWAphon Cool wordt uitsluitend uitgevoerd door gekwalificeerde Vacoustic specialisten.

BASWAphon Cool is onderhoudsvrij. Door de directe verlijming op een volle ondergrond en daarmee de afwezigheid van luchtcirculatie door de panelen zal er geen vuilafzetting plaatsvinden. Voor kleine vlekjes van buitenaf biedt Vacoustic onderhoudsmiddelen om ze probleemloos te verwijderen. Mocht het plafond zijn vervuild door voortdurende blootstelling aan nicotine of door andere externe factoren, dan kan de toplaag worden vernieuwd.

Meer producten