Audex

Vraag een offerte aan

Neem contact met ons op

Met de Audex Vermiculite spuitpleisters kan in besloten ruimtes binnen en buiten op effectieve wijze worden voldaan aan de eisen van het Bouwbesluit ten aanzien van geluidsisolatie en beperking van nagalm. De grove korrel geeft het oppervlak bovendien een decoratieve structuur mee.

Eigenschappen van Audex

De uitstekende akoestische eigenschappen van de Audex spuitpleisters zijn ontleend aan de Vermiculite-korrels. Deze worden verkregen door het erts Vermiculiet onder hoge temperatuur te exfoliëren. Het resultaat is een duurzaam, anorganisch, onvergankelijk, chemisch neutraal, onbrandbaar en vezelvrij korrelmateriaal.

De korrels worden vermengd met gips of Portland-cement en diverse milieutechnisch verantwoorde anorganische toeslagstoffen. De dan ontstane pleistermix is veelzijdig. Naast de uitstekende geluidsabsorptie kent de pleister nog tal van andere positieve eigenschappen.

Toepasbaarheid

De spuitpleisters zijn zowel binnen- als buiten aan te brengen. Bovendien kan met de typen “G” en “P” zowel de droge als natte afbouw van deze veelzijdige pleister worden voorzien. Dat maakt het geschikt voor veel toepassingen. De spuitpleister is gezien de verwerkingsmethode en prijsstelling zeer geschikt voor grote oppervlakken.Qua toepassing kunnen de twee Audex typen als volgt verdeeld worden;

Audex “G”: Kantoren, vergaderruimtes, woningen, horeca, bibliotheken, musea, atria

Audex “P”: Zwembaden, vochtige en natte ruimten, parkeergarages, verkeerstunnels, stations, overige buitenobjecten

Productspecificaties

Audex is de merknaam van twee spuitpleisters, “G” en “P”, met hun eigen, specifieke eigenschappen.

Audex “G”, de gipsgebonden kwaliteit, wordt vooral toegepast op plafonds in kantoor- en vergaderruimtes, woon-ruimtes en restaurants, bibliotheken en musea, de wanden in atria en de onderzijde van trappen en bordessen in trappenhuizen.

Audex “P”, de Portland-cementge-bonden kwaliteit, wordt vooral toegepast op plafonds en wanden (wanddelen) in zwembaden, natte ruimtes, verkeers-, spoorweg-, metrotunnels en parkeer-garages. (Toepassing zowel in binnen- -als buitensituaties.)

Op de bouwplaats hoeft slechts schoon water te worden toegevoegd. De aanbreng door gespecialiseerd applicatiebedrijf Vacoustic BV vindt plaats met speciaal daarvoor ontwikkelde spuitapparatuur. De Audex spuitpleister wordt direct op de ondergrond aangebracht. De beoogde akoestische en esthetische prestatie wordt bereikt wanneer de werkzaamheden in meerdere afzonderlijke spuitgangen van 4-5 mm volgens vastgestelde richtlijnen worden uitgevoerd.

Meer producten