StoSilent

StoSilent houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met de ontwikkeling en optimalisatie van akoestische oplossingen. StoSilent biedt de materialen die nodig zijn om een akoestisch optimale situatie te ontwerpen, Vacoustic BV de vakmensen om het te realiseren. Sinds jaren werkt Vacoustic BV als gecertificeerd verwerker van StoSilent.

stosilent

Eigenschappen van StoSilent

Eisen op het gebied van geluidsabsorptie, nagalmtijd, geluidsverdeling en spraakverstaanbaarheid zijn afhankelijk van de functie van de ruimte. In een kantoor of lobby verwacht men gedempte rust, terwijl in een concertzaal geen enkele klank verloren mag gaan. De geluidssituatie wordt bepaald door tal van factoren. De vloer, de wanden, het plafond, de raampartijen, inrichting van het interieur, meubels en het aantal mensen in een ruimte: al deze elementen bepalen met elkaar de akoestische beleving van een ruimte. Een continu onderzoeksproces en jarenlange ervaring, in combinatie met nauwe samenwerking met de markt, gaf Sto de mogelijkheid een volledig akoestisch productpakket te ontwikkelen waarmee we voor iedere ruimte een optimale akoestiek te kunnen bieden.

Waar zijn de producten van StoSilent toepasbaar?

Met StoSilent verbetert de geluidsakoestiek in verschillende soorten ruimten. Voorbeelden zijn kantoorruimten, concertzalen, sporthallen, ontvangst- en wachtkamers. Afhankelijk van de ondergrond, de wensen en het oppervlak heeft StoSilent een oplossing op maat.

Productspecificaties

StoSilent heeft voor iedere ruimte de geschikte oplossing. Het maakt onderscheid in vier akoestische systemen; StoSilent Distance, StoSilent Direct, StoSilent Compact en StoSilent Modular.

StoSilent Distance

Naadloos akoestisch systeem, op een afgehangen onderconstructie.

Het StoSilent Distance systeem wordt als afgehangen plafond- of wand op een draagconstructie toegepast. De draagconstructie is gemaakt van metalen profielen, de akoestische platen bestaan uit glasgranulaat (recyclebare grondstof). De voordelen van dit materiaal? Lichtgewicht, sterk geluidsarpsorberend en te verwerken tot een perfect glad en naadloos volume.

 • Max. naadloos oppervlakte tot 200 m2
 • Ook voor gewelfde vormen geschikt
 • Afhankelijk van systeemvariant ook voor vochtige ruimtes geschikt
 • Discrete oplossing voor verbergen van leidingen en installaties
 • Luchtdoorstromingsdicht systeem

StoSilent Direct

Naadloos akoestisch systeem, direct te verlijmen op nagenoeg iedere ondergrond.

De basis van dit systeem is een combinatie van glasgranulaat en steenwol, die samen een bijzonder goed effect hebben op de nagalmreductie binnen een ruimte. Het systeem wordt zonder draagconstructie geplaatst en oefent daarmee nauwelijks invloed uit op de hoogte van de ruimte. Volumes tot 700 vierkante meter kunt u volledig naar uw wens vormgeven.

 • Directe verlijming op wand of plafond, geen draagconstructie
 • Hoge geluidsabsorptie door tweelaagse opbouw (glasgranulaat en steenwol)
 • Diverse eindafwerkingen mogelijk

StoSilent Compact

Akoestisch pleistersysteem, voor wanden en (getoogde) plafonds van elke omvang en iedere vorm.

Naadloos en ondergrondvolgend: met StoSilent Compact worden grote oppervlakken snel en doeltreffend voorzien van een hoogwaardig akoestisch pleistersysteem. De twee akoestische pleisters binnen ons assortiment zijn uitermate geschikt voor grote of gebogen oppervlaktes. Ook voor lage ruimtes, waar niets van de beschikbare hoogte verloren mag gaan.

 • Goede geluidsreductie
 • Brede kleurkeuze
 • Toepasbaar op ronde en 3D vormen
 • Geschikt voor nagenoeg iedere ruimte

StoSilent Modular

Vrijhangende akoestische elementen, voor zowel plafond als wand.

Plafondeilanden kunnen heel gericht toegepast worden op specifieke plaatsen waar akoestische optimalisatie gewenst is. De akoestische plafondeilanden zijn verkrijgbaar in drie verschillende materialen: PET-vezelplaat (polyethyleen), glasgranulaat of polyester vezelplaat. Deze materialen bezitten ieder unieke eigenschappen die een hoge geluidsabsorptie op iedere plaats bieden. Rechthoekig, rond of een vrije vorm: deze plafondelementen vormen zich volledig naar uw design.

 • Op maat gemaakte oplossing voor gerichte toepassing in de ruimte
 • Betonkernactivering (thermisch vermogen) blijft gehandhaafd
 • Bijzondere formaten naar wens van opdrachtgever
 • Veelzijdigheid in vormgeving en kleurkeuze
 • Snelle en doeltreffende montage

Meer producten