Geluidsisolatie muren

Vraag een offerte aan

Neem contact met ons op

Geluidsisolatie voor muren laten plaatsen? Dan bent u bij Vacoustic aan het juiste adres. Wij zijn al jaren ‘de erkende stiltespecialist’ uit Volendam voor de particuliere en zakelijke markt. Dagelijks passen de vaklieden van Vacoustic geluids- en akoestische toepassingen toe op vloeren, muren en plafonds. Wanneer u dus op zoek bent naar akoestische wanden: neem dan vrijblijvend contact op met Vacoustic. Wij zetten onze ruime ervaring graag voor u in!

Geluidsisolatie muren: de mogelijkheden

Het isoleren van geluid voor wanden en muren kan op verschillende manieren. In de meeste gevallen wordt er een voorzetwand met isolatie geplaatst. Deze methode wordt vaak toegepast bij normale woningen die gemaakt zijn van bakstenen. Wanneer het om een dunne wand gaat, denk aan een gipswand, dan worden vaak isolatiematten geplaatst die een geluidsabsorberend effect hebben.

Geluidslekken

Voordat u kiest om geluidsisolatie in uw wanden te laten plaatsen, is het belangrijk dat u op zoek gaat naar andere mogelijke geluidslekken. Dit zijn plekken waar het geluid verspreid kan worden. Hierbij moet u denken aan ventilatieroosters en andere kieren en slechte voegen. Het is belangrijk dat deze zogeheten geluidslekken worden uitgesloten.

Akoestische wandpanelen

De functie van de ruimte is essentieel wanneer u een akoestische toepassing overweegt. De eisen qua geluidsabsorptie, nagalmtijd, geluidsverdeling en spraakverstaanbaarheid zijn voor iedere ruimte namelijk anders. In een kantoor of lobby verwacht men gedempte rust, terwijl in een concertzaal elke klank helder en hoorbaar moet zijn. Naast speciaal stucwerk, gebruiken wij hier ook geluiddempende platen en wandpanelen voor.

Vrijblijvende offerte voor geluidsisolerende wanden

Wilt u direct isolatie laten plaatsen voor uw muren en hier een offerte voor ontvangen? Of meer informatie over onze werkzaamheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op, zodat we een prijs op maat kunnen maken.